fallback

Carrefour открива до три хипермаркета в Румъния тази година

Така общият брой на хипермаркетите на френската верига в северната ни съседка ще достигне 25-26

14:54 | 19.06.09 г.

Френската верига за търговия на дребно Carrefour ще има 25-26 работещи хипермаркета в Румъния до края на годината в резултат на обща инвестиция в размер на 60-80 млн. евро, което е половината от стойността на проектите, завършени миналата година, съобщи Ziarul Financiar.

„Ще отворим още 2-3 хипермаркета извън Букурещ до края на годината“, казва Кристоф Шосон, мениджър придобивания за месни продукти в Carrefour Romania.

Сред градовете, в които може да бъдат открити хипермаркети на веригата тази година, са Сату Маре и Дева, според информация от пазарни източници.

Към момента френската компания оперира 23 хипермаркета в Румъния, като единственото откриване досега тази година се състоя в търговския център Grand Arena в Букурещ.

По-рано от компанията съобщиха, че са наели площи за три магазина в търговски центрове Winmarkt за разширяване на мрежата си от супермаркети Carrefour Express.

Вчера френската верига откри в Москва първия си хипермаркет в Русия.

В България Carrefour има един работещ хипермаркет в Бургас. През май бе подписан договор с Mall Pleven за опериране на супермаркет в търговския център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 08.09.22 г.
fallback