fallback

Carrefour открива първия си магазин в Русия

Общата стойност на инвестицията в хипермаркета е 8 млн. евро

16:01 | 18.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френската верига за магазини Carrefour открива днес в Москва първия си хипермаркет в Русия, е обявил официално управителят на фирмата в Русия, съобщи Прайм-Тасс.

Хипермаркетът е с обща площ 14 хил. кв. м и с търговска площ около 8000 кв. м. В магазина ще се продават около 45 хил. вида стоки, в т.ч. 15 хил. вида хранителни продукти и около 30 хил. вида стоки в секторите: дрехи, битова техника и електроника и др.

Общата стойност на инвестицията в хипермаркета е 8 млн. евро.

До края на годината Carrefour предвижда да открие в Русия още два магазина. Единият хипермаркет, с площ колкото първия, ще бъде открит в Краснодар (Южна Русия), а другият ще „отвори врати” в гр. Липецк (близо до границата с Украйна) и ще е по-малък – с обща площ 8000 кв. м и търговска площ 5000 кв. м.

От френската търговска верига планират да открият през 2010 г. и други магазини в Русия, без да уточняват колко. Управителят на веригата за Русия е отбелязал, че пазарът на дребно в страната има значителен дългосрочен потенциал и е стратегически важен за развитието на компанията.

В България Carrefour има един работещ хипермаркет, който откри през март в Бургас. Веригата има подписани още 5 договора в различни градове за същия формат. Френската Carrefour подписа в края на май договор с инвеститора в Mall Pleven - „Аладин” ЕООД, за опериране на супермаркет в търговския център

Групата Carrefour притежава над 15 хил. магазина в цял свят, а за 2008 г. оборотът й е бил 97,6 млрд. евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:45 | 08.09.22 г.
fallback