fallback

Тръмп си поиска казината

През февруари милиардерът се оттегли от борда на Trump Entertainment Resorts, а компанията подаде молба за защита от фалит

10:09 | 17.06.09 г.

Милиардерът Доналд Тръмп е отправил оферта за придобиването на оператора на казина Trump Entertainment Resorts Inc, който през февруари подаде третата си молба за защита от банкрут, съобщава Wall Street Journal.

Тръмп, който е създател на оператора и беше негов председател, се оттегли през февруари, когато облигационерите настояха да се подаде молба по Глава 11 за защита от кредиторите при обявяване на фалит, след като компанията пропусна да направи лихвено плащане по облигационна емисия в размер на 53,1 млн. долара.

Trump Entertainment, която притежава три казина в Атлантик Сити, имаше трудности с възстановяването на равновесието си заради големите задължения и нарастваща конкуренция от страна на нови казина в близки щати като Пенсилвания.

Беше постигната сделка за продажбата на казиното Trump Marina на Coastal Marina LLC за 270 млн. долара, но тя пропадна поради липса на финансиране.

От Ройтерс не са открили нито Тръмп, нито Trump Entertainment за непосредствен коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 02.09.22 г.
fallback