fallback

Тръгна е-регистър на публичните продажби от частни съдебни изпълнители

Очаква се най-голям интерес към регистъра да имат хората, търсещи имот на атрактивна цена

13:06 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Единен електронен регистър на публичните продажби, извършвани от частните съдебни изпълнители в България, представи на пресконференция днес председателят на Съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) Георги Дичев.

Причините за създаването на регистъра са две - първо искаме да има прозрачност при търговете и сделките, извършвани от частни съдебни изпълнители, каза Дичев, цитиран от БТА. Трябва да се знае, че офертите се подават в съответното съдилище, а не при нас, и поради тази причина никой частен съдебен изпълнител не може да манипулира или да влияе по какъвто и да било начин на търга, посочи той.

Втората причина за създаването на регистъра е желанието ни да разгласяваме търговете и да привличаме повече евентуални купувачи, обясни председателят на Съвета на КЧСИ.

Всички оферти, които биха заинтригували потенциалните купувачи, както и необходимите указания, нормативни актове и цялата информация са поместени на сайта на Камарата www.bcpea.org, уточни Дичев.

В момента в сайта има около 190 имота, обявени за продан, каза Мариян Петков, член на Съвета на КЧСИ. В момента само около 15 на сто от всички частни съдебни изпълнители са публикували обявленията си в сайта. Срокът за обявяването на всички оферти е до края на юни, уточни Петков.

Всички частни съдебни изпълнители са задължени да поместват в сайта обявленията си, но ако не го сторят, има и предвидени наказания, като най-тежкото е лишаване от право за упражняване на професията за срок от пет години, отбеляза Георги Дичев.

Очакваме този сайт да бъде най-посещаваният от хората, търсещи имот на атрактивна цена, заключи Дичев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
fallback