fallback

Румънската Rompetrol с интерес да придобие фонд за имоти с дейност в ЦИЕ

Офертата е за цена от 6 пенса на акция на фонда, което е 100% над цената на Rutley през февруари 2009 г.

12:37 | 12.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Rompetrol Holding S.A., чрез своето дъщерно дружество Black Sea Global Properties Limited (BSGP), е отправила оферта за придобиването на фонда за имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Rutley European Property Limited.

Офертата е за цена от 6 пенса на акция на фонда, което е 100% над цената на Rutley през февруари 2009 г. и 107% над цената, на която акциите са затворили на 27 март 2009 г., съобщават от Rutley.

Офертата оценява издадения капитал от преференциални акции на фонда на общо 12,56 млн. паунда, а цялата компания – на 446,58 млн. паунда, в които се включват и нетни задължения на стойност 434 млн. паунда.

Дъщерното дружество на Rompetrol започна да придобива акции във фонда още през април, когато закупи 150 хил. акции в него на цена от 4,25 пенса на акция.

BSGP е също собственик на фонда Fabian Romania, който притежава редица офис и търговски сгради в северната ни съседка. С новата оферта BSGP цели да диверсифицира своето портфолио от имоти в региона.

Rutley притежава редица офиси и други бизнес сгради в Германия, Полша, Унгария и Чехия. Той е регистриран на о. Гърнси и е листнат на Лондонската борса и на борсата на Нормандските острови. Капиталът му е с размер от 162 млн. паунда.

Според учредителния договор Rutley е създаден с инвестиционен хоризонт до края на 2013 г. Ако офертата на Black Sea Global Properties е успешна, компанията смята да удължи живота на фонда и да го превърне в „паневропейска компания за имоти“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 20.08.22 г.
fallback