fallback

Фондът Equest продаде дял в жилищен проект в Бояна

Фондът е продал остатъчните 30% в комплекса „Бояна Парк“ за 600 хил. евро

11:41 | 12.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB) съобщи, че е продал дял в жилищен комплекс в столичния квартал „Бояна“.

Фондът е продал остатъчните 30% в комплекса „Бояна Парк“, който се развива от неговото дъщерно дружество Immofinance. Цената на сделката е 600 хил. евро, като купувачът не се съобщава.

Миналата година Equest продаде 70% от комплекса на гръцки инвеститор.

„Бояна Парк“ е проект за изграждане на жилищен комплекс от затворен тип, който включва също спортни съоръжения, магазини и други. Жилищната част включва над 26 хил. кв. м, а други 3500 кв. м ще бъдат търговски площи. Според първоначалните планове проектът трябва да бъде завършен през септември 2010 г.

По-рано тази година Equest обяви мащабна програма за продажба на активи в България и региона.

Миналата седмица компанията обяви, че е подписала споразумение за продажбата на 21,19% от капитала на застрахователната компания Уника България АД.

Наред с проекта в Бояна EIB е продала и „редица отделни имоти и земи“, включително портфолио от земеделски земи в Румъния за 800 хил. евро.

Фондът е започнал преговори и за продажбата на други земи и имоти, сред които складов комплекс във Варна с площ от 12 300 кв. м, както и сградата на бившето кино „Сердика“ в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
fallback