fallback

Военните купуват 62 жилища в Стара Загора

От април досега правителството е възложило на министъра на отбраната да купи други 394 апартамента в Сливен, Карлово, Враца, Бургас, Варна, Велико Търново, София, Пловдив и Шумен

13:15 | 11.06.09 г.

Правителството възложи на министъра на отбраната да сключи договори за покупка в полза на държавата и за нуждите на Министерството на отбраната на 62 жилища в Стара Загора, съобщи правителствената информационна служба. В апартаментите ще бъдат настанени военнослужещи от гарнизона.

Средствата, необходими за покупката на жилищата, се осигуряват от предвидените в Постановление на Министерски съвет номер 72/2009 допълнителни кредити по бюджета на министерството в размер на 45 млн. лв. за попълване на ведомствения жилищен фонд.

С четири подобни решения от април досега правителството е възложило на министъра да купи други 394 апартамента в Сливен, Карлово, Враца, Бургас, Варна, Велико Търново, София, Пловдив и Шумен, обобщават от пресслужбата.

През февруари министерството обяви намерението си да купи жилища в 19 града за нуждите на военнослужещите. В сайта на ведомството бяха публикувани и критериите, на които трябва да отговарят предлаганите от фирмите апартаменти. Комисия, назначена от министъра на отбраната, е разгледала и оценила постъпилите оферти.

През май министърът на отбраната Николай Цонев коментира пред журналисти, че по програмата за купуване на жилища за нуждите на военните от всички подадени към ведомството 250 оферти (8000 жилища) едва около 400 жилища имат акт 16.

Освен покупки на имоти, министерството планира и строителство на нови апартаменти, като смята да изгради жилищен комплекс във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 08.09.22 г.
fallback