fallback

„Зеленото“ строителство в света се увеличава, но не достатъчно бързо

През 2008 г. в света са похарчени 455,3 млрд. долара за екологични строителни материали

11:11 | 10.06.09 г.

Броят на „зелените“ строителни проекти в глобален мащаб нараства значително, ако се съди по данните от проучване на NextGen Research за продажбите на екологични строителни материали в света.

Въпреки това увеличението на зеленото строителство не е достатъчно бързо, за да се разреши нарастващия проблем с климатичните проблеми, смятат от британската независима организация Green Register.

В коментар на проучването, според което през 2008 г. в света са похарчени 455,3 млрд. долара за екологични материали, от организацията казват, че трябват да се положат повече усилия в сектора.

В резултат на повишената отговорност за околната среда и поради съображения за разходите се сключват повече договори за зелено строителство, казва Луси Педлър, директор на Green Register.

Въпреки това тя добавя: „Всъщност не трябва да се концентрираме върху новото строителство – съществуващият сграден инвентар трябва да се промени радикално, за да се адаптира към климатичните промени“.

От NextGen Research прогнозират, че пазарът на зелени строителни материали ще нарасне като стойност до 571 млрд. долара до 2013 г., пише Career Engineer.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 12.09.22 г.
fallback