fallback

Как огледът на скъп имот прераства в събитие

Двама брокери в Чикаго организират "отворена къща" с изложение на антики, дегустация на вино, концерти на местни музиканти, изложение на скъпи автомобили и реч от кмета

10:08 | 09.06.09 г.

Представянето на скъп недвижим имот понякога прераства в нещо повече от просто показване на къщата и стаите в нея. Особено в условията на затруднен пазар и недостиг на купувачи в луксозния сегмент.

Така например двама сътрудници на агенцията за имоти Coldwell Banker в Чикаго решиха да дадат всичко от себе си, за да организират възможно най-доброто представяне на имот, при чиято продажба посредничат. 

Става въпрос за къща с площ 390 кв. метра в северозападно предградие на Чикаго, която се предлага за продажба срещу 1,75 млн. долара. Имотът е на пазара от 15 месеца и е бил показван едва три пъти.

Мария Дел Бочио и Мишел ДеПинто, сътрудници на Coldwell Banker Northwest, организират еднодневна „отворена къща“ (open house) – често срещана практика в САЩ, при която къщата за продажба е отворена за посещение от заинтересовани страни. По време на тази проява обаче са планирани редица атракции.

В рамките на деня ще има изложение на антики, дегустация на вино, концерти на местни музиканти, изложение на скъпи автомобили. Планирано е още и кметът на района да произнесе реч, в която да възхвалява качествата на квартала.

Поканени са 2000 специални гости, сред които брокерите се надяват да открият купувач. След това за два часа къщата ще бъде отворена за цялата общност.

„Това е изстрел напосоки“, обяснява Дел Бочио пред Chicago Ttibune. Дори и купувачът да не е сред гостите, брокерите се надяват това да е познат на някой от тях.

Продавачите поемат сметките за храна и вино, но брокерите сами плащат за някои разходи като мерки за сигурност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 25.08.22 г.
fallback