fallback

Нов емитент на БФБ планира три търговски центъра у нас за три години

От дейностите си на пазара на имоти и хранителния сектор групата очаква приходи от 8-10 млн. евро през следващите три години

17:42 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Строително-инвестиционната компания Vita Mi Holdings, която заедно с Welcome Holdings днес бе вписана за търговия на Българската фондова борса (БФБ), планира да изгради три търговски центъра в София през следващите три години.

Компанията вече обяви, че е започнала преговори по придобиването на терен около София за строителството на търговски център на стойност около 20 млн. евро.

Тя развива дейност като инвеститор и строителен предприемач, като в момента води преговори с потенциални партньори за управлението на проекта. В Гърция работи с компании като германската ECE Projectmanagement, но у нас се очаква да подпише с други специалисти.

Наред с това фирмата проучва и пазара на ваканционни имоти за евентуални проекти, "когато той се подобри". Vita Mi Holdings изгражда ваканционни домове вече няколко години в различни морски курорти в Гърция, както и вили в планинските курорти.

Василиос Мухтарис, председател на Съвета на директорите на компанията, каза, че поради кризата се е наложило да преразгледат бизнес програмата си, която може да претърпи някои промени в сравнение с това, което е било планирано първоначално, но той и неговият екип все още са убедени в потенциала на българския пазар.

Компанията реши да премести главния си офис от Атина в София, откъдето ще управлява дейностите си в останалите страни.

Част от групата е и Welcome Holdings, която развива веригата кафенета Coffee Time в Гърция, а занапред и в България и Турция.

От дейностите си на пазара на имоти и хранителния сектор компанията очаква приходи в размер на общо 8-10 млн. евро през следващите три години.

Мухтарис коментира още, че турският пазар на недвижими имоти има голям потенциал и е „много интересен“, но засега няма планове за проекти на него. Компанията е реализирала проект за търговски център в Турция, който е продала преди няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:45 | 09.09.22 г.
fallback