fallback

Еуротерра замразява жилищен проект в „Младост“

Компанията продължава работа по проект в Бояна, който включва 22 луксозни жилища с обща площ от 4 140 кв. м

14:47 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатата на БФБ-София строително-инвестиционна компания Еуротерра България АД е решила да замрази строителството на проекта Еуротерра Парк в столичния квартал „Младост-4“, докато „положението на пазара се подобри“, съобщава гръцкото издание Naftemporiki.

Компанията е спряла развитието на нови проекти и е заела изчаквателна позиция поради глобалната криза, пише изданието. Очаква се тази есен ръководството на компанията да преразгледа плана за изграждане на проекта.

Еуротерра Парк е комплекс от смесен тип, който включва апартаменти, офиси и магазини с обща квадратура 40 хил. кв. м. Площта на парцела е 12 170 кв. м, а планираната инвестиция – 26 млн. евро.

Компанията продължава работа по своя проект „Гърдова глава“ в Бояна, който предвижда изграждането на 22 луксозни жилища с обща площ от 4 140 кв. м. Компанията вече е започнала продажбата на имотите в комплекса, чиято инвестиция е в размер приблизително на 2 млн. евро.

Тя е спряла и някои от проектите си в Пловдив, които смята да поднови, когато пазарът се подобри.

В Пловдив Еуротерра има проекти за изграждането на сграда с офиси и магазини, логистичен център, търговски център, както и изложбена зала. Наред с проектите си в Младост и Бояна, в столицата тя строи и други сгради, които включват офиси, жилища и магазини.

Компанията отчете печалба преди данъци от 685 хил. евро за първото тримесечие на годината в сравнение с малко над 80 хил. евро за същия период на миналата година.

Еуротерра е създадена от гръцкия бизнесмен Михаил Терианос, като днес има дейност на пазара на имоти у нас и в Гърция. В България е активна от 2003 г., а от 2005 г. е листната на БФБ.

Свързани компании:

Еуротерра България АД(EUTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:30 | 09.09.22 г.
fallback