fallback

Саудитското кралско семейство планира супер-къща с 50 стаи в Лондон

Сградата ще бъде с два подземни етажа, в които ще има луксозен закрит басейн, комуникационен център, спални за прислугата, кухненски асансьор и гаражи за лимузини

15:06 | 02.06.09 г.

Членове на саудитското кралско семейство планират да обединят три имота в Лондон в една „супер-къща“ на стойност до 50 млн. паунда, пише Daily Mail. Имотът ще има 20 спални и общо 50 стаи и се намира на 10 минути пеш от саудитското посолство в лондонския район Мейфеър.

Ще бъдат изкопани два подземни етажа, в които ще има луксозен закрит басейн, комуникационен център, спални за прислугата, кухненски асансьор и гаражи за лимузини. С площ от 12 хил. кв. фута (над 1100 кв. м) имотът ще бъде най-голямото жилище от този тип в центъра на Лондон и ще разполага също с фитнес салон и голяма стая-сейф за ценности.

Преди къщата е била обитавана от посланика на Саудитска Арабия във Великобритания и внук на създателя на кралството, принц Мохамед бин Науаф бин Абдул Азиз Ал-Сауд и семейството му. Твърди се, че новият собственик е друг високопоставен саудитски принц, пише London Evening Standard.

Две стари къщи ще бъдат разрушени и свързани с подземни стаи с наскоро реновирана пететажна къща от началото на 19-ти век, така че да стане „едно жилище за семейството“.

Празното място между тях е собственост на Eatonfields, базирана в Гърнси компания за имоти, която е купила и трите имота през 2005 г. за малко под 4,4 млн. паунда.

Говорител е потвърдил, че там е живял посланикът, но по думите му новият обитател е „много частен“ и не желае да коментира плановете си.

Съседи се оплакват, че сградата е твърде голяма и ще блокира светлината на улицата, но проектът вече има зелена светлина. От организацията English Heritage, която се грижи за опазване на историческото наследство, са дали съгласието си, защото сградата и без това вече е била „много променена“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 07.09.22 г.
fallback