fallback

Г. Брайндл: Страните от Източна Европа са свикнали да се справят с кризи

Информацията в медиите за ситуацията в някои държави е по-негативна в сравнение с реалното състояние на икономиката, смятат специалисти

14:49 | 29.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Страните от Източна Европа са свикнали с икономически и финансови кризи и са по-добре в справянето с тях. Това каза Герхард Брайндл директор Недвижими имоти в Erste Group Bank AG, по време на конференцията за имоти Real Vienna, провеждана с медийното участие на Investor.bg.

По негово мнение информацията в медиите за ситуацията в някои държави като Румъния например е по-негативна в сравнение с реалното състояние на икономиката и пазара на имоти.

Той каза, че страните в региона имат много да наваксват, за да постигнат по-висок стандарт на живот, сравним с този в Централна и в Западна Европа, но хората са склонни да направят необходимото, за да намалят тази разлика.

„Виждам огромен потенциал за положително развитие в този регион“, каза Брайндл относно източноевропейските държави.

Наред с това според него те и за напред ще останат атрактивни дестинации за чуждестранни инвестиции, което ще спомогне за по-нататъшното икономическо развитие. Производствените цени и тези на труда във въпросните страни са все още значително по-ниски в сравнение с развитите икономики, като тази разлика, според него, ще продължава и за в бъдеще, което ще привлича вниманието на чуждите инвеститори.

Петер Оберлешнер, партньор в консултантската компания WolfTheiss, също каза, че „псевдонаучни изявления“ и анализи, както и негативните новини, които излизат за редица страни, отблъскват онези инвеститори, които не познават региона много добре. Останалите, които са по-запознати със спецификите на региона, са в по-добра позиция да преценят рисковете, свързани с даден пазар и да вземат инвестиционно решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:51 | 13.09.22 г.
fallback