fallback

Москва потвърди интереса си към санаториуми у нас

Москва планира да вложи по около 30 млн. долара в санаториум в Камчия през тази и следващата година, както и да придобие още един санаториум у нас

17:46 | 26.05.09 г.

Москва потвърждава интереса си съвместно с българската държава да развива и използва почивни и лечебни бази на територията на България.

Това стана ясно на проведена среща на министъра на здравеопазването Евгений Желев с гостуваща у нас делегация на московската администрация, начело с ръководителя на департамента за външноикономически и международни връзки на руската столица Георгий Мурадов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Руските представители са били информирани за възможностите, които българското законодателство дава за създаване на смесени дружества с държавно участие на България и правителството на Москва.

Мурадов е подчертал, че съвместното използване на санаториални бази ще бъде от полза като за българските, така и за руските граждани, тъй като ще осигури инвестиции за подобряване на условията за лечение.

Москва планира да вложи по около 30 млн. долара в санаториум в Камчия през тази и следващата година, стана ясно през април от изявление на Владимир Силкин, директор на отдела за недвижими имоти на Москва (ДИГМ), цитиран от пресслужбата на ведомството.

През февруари кметът на руската столица Юрий Лужков заяви при среща с българския президент Георги Първанов, че московските власти планират да придобият още един санаториум с минерални води в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 24.08.22 г.
fallback