fallback

Разходките с автобус за оглед на имоти стигнаха и до Европа

Испански клуб организира екскурзии до луксозни имоти, отстъпките при някои стигат 50%

10:49 | 20.05.09 г.

Практиката да се организират автобусни екскурзии, които имат за цел да се посетят различни имоти за продажба на намалена цена, е популярна в САЩ, но вече се появи и в Европа. Испанският клуб Circulo Financiero Internacional вече предлага автобусни турове из имоти в района Коста дел Сол в южна Испания, чиито собственици са изпаднали в затруднено финансово положение.

Предлагат се луксозни имоти ново строителство, като отстъпките могат да достигнат и 50%, пише PropertyWire. Екскурзията е безплатна за членовете на инвеститорския клуб и струва 20 евро за външни лица. „Пазарът е в застой, а предприемачите имат нужда да продадат нови жилища, които са построили, или пък принадлежат на банките“, обяснява представител на компанията.

По думите му намаления от порядъка на 20 до 40% са често срещани, а в някои случаи се стига и до 50% отстъпка от офертната цена.

В първата екскурзия по-рано този месец в търсенето на изгодни сделки са се включили испанци, германци и руснаци. Те са посетили нови сгради в курортите Марбея, Естепона и Бенаавис.

Сред намалените имоти са луксозни апартаменти, както и имоти към голф проекти или пък на плажа. Имало е например апартамент на цена 1,1 млн. евро, впоследствие намалена до 500 хил. евро, както и къщи близнаци в голф проект, собственост на банка, която ги дава с 50% отстъпка.

„Цените варират нагоре или надолу в зависимост от задълженията по имота. Тези, които проявяват сериозен интерес, могат да преговарят с банките – нещо, което вече е много лесно“, казва представителят.

Организаторите планират да предложат подобни автобусни екскурзии и в други части на Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
fallback