fallback

Основите на софийския пазар на имоти са устойчиви, смятат участници на него

Над 3 млн. евро е инвестирала агенция за луксозни имоти в 18 апартамента в столичния квартал Изгрев

14:24 | 19.05.09 г.

„Продължаваме да вярваме, че основите на софийския пазар на недвижими имоти са устойчиви”, коментира Петър Дяков, генерален директор на „Клийвс“ ЕООД, което предлага луксозни имоти под наем в столицата, при представянето на нови апартаменти от портфолиото на компанията.

„София разполага с най-висококвалифицирания трудов ресурс в страната и инвестициите тук непрекъснато нарастват, особено високотехнологичните. Инфлацията е ниска, а банковата система на страната е стабилна. Убедени сме, че София е отличен избор за инвеститорите”, допълва той.

Компанията откри днес 18 нови апартамента с подземни паркоместа и 2 офиса на ул. „Пимен Зографски“ в квартал „Изгрев“. Стойността на инвестицията е над 3 млн. евро.

Дружеството е в процес на създаване на портфолио от луксозни новопостроени жилищни сгради в столицата за общо 40 млн. евро. През ноември миналата година агенцията купи 51 апартамента в столичния квартал Изток за 10 млн. евро.

Към днешна дата компанията е инвестирала в 150 апартамента в 9 района на София – повечето в процес на изграждане, довършителни работи или обзавеждане. Като свои клиенти тя посочва представители на сериозния бизнес, както и дипломати.

Плановете са да бъдат открити още 100 апартамента в следващите 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:09 | 06.09.22 г.
fallback