fallback

Инвестиционните сделки с имоти в Азия намаляват с 83% през тримесечието

Япония, Сингапур и Хонконг регистрират най-големите понижения на продажбите

11:04 | 15.05.09 г.

Пазарът на инвестиционни сделки с недвижими имоти в Азия отчита спад от 83% през първото тримесечие на годината спрямо предходното, като намалява от 18,02 млрд. долара до 3,1 млрд., сочи проучване на консултантската компания CB Richard Ellis.

Япония, Сингапур и Хонконг регистрират най-големите понижения на продажбите.

По сектори най-голямо е намалението при индустриалните имоти – 95% спрямо същото тримесечие година по-рано. Транзакциите на офис сгради се свиват с 89%, а продажбите на търговски площи – с 40%.

Първокласните офис имоти продължават да привличат най-силно инвеститорите, като формират 7 от 10-те най-големи сделки през тримесечието. Комбинираната стойност на десетте транзакции е 1,7 млрд. долара, което е спад от 81% спрямо същия период година по-рано.

В проучването спадът на сделките се обяснява със слабия инвеститорски апетит за риск и пропастта между очакванията на продавачи и купувачи. Според данните обаче се наблюдава значително подобрение на настроенията на редица ключови пазари през март, тъй като темпът на икономическо понижение изглежда се забавя, пише HinduBusinessLine.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:48 | 06.09.22 г.
fallback