fallback

Засилва се интересът към покупка на жилище на Острова

Трябва обаче да се отчете, че традиционно през пролетта има сезонно засилване на интереса

10:18 | 07.05.09 г.

Наблюдава се засилване на интереса към покупка на жилище във Великобритания, казват от сайта за имоти Rightmove, като посочват, че активността на сайта им е достигнала нива, подобни на тези преди забавянето, пише Financial Times.

През април трафикът на сайта се увеличи за първи път в сравнение със същия месец на 2008 г. Генерираните заявки пък са регистрирали ръст от 50% през първото тримесечие на 2009 г. в сравнение с първите три месеца на 2008 г.

От компанията казват, че резултатите от дейността им изпреварват очакванията, подпомагани от значителното забавяне в темпа на излизане от бизнеса на компании за имоти. Над една пета от агенциите за имоти напуснаха бранша миналата година, като всеки месец до 300 от членуващи в сайта агенции е трябвало да прекратят членството си поради фалит.

От началото на годината досега списъкът с агенциите на сайта е останал непроменен, а предложенията за отдаване под наем са нараснали. Трябва обаче да се отчете, че традиционно през пролетта има сезонно засилване на интереса.

Междувременно от консултантска компания Savills също посочват ръст в сделките на жилищния пазар през март, в сравнение с ниски нива през януари и февруари, заради интереса от страна на купувачите със собствени средства.

От компанията обаче казват, че ще възприемат предпазлив подход през 2009 г. поради незначителната промяна в пазарните условия и липсата на доказателства за стабилно подобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:19 | 11.09.22 г.
fallback