fallback

Кризата забавя с една година изграждането на Парк Индустрия - София Изток

Чрез анекс между правителството и дружеството за реализиране на проекта е включена и възможност за привличане на нови инвеститори

13:17 | 30.04.09 г.

С една година ще бъде удължен срокът за изпълнение на инвестиционния проект "Парк Индустрия - София Изток" АД до декември 2011 г. Това предвижда одобреният от правителството анекс към договора между България и дружеството за изграждане на елементи на общинска, пътна и ВиК техническа инфраструктура в индустриалната зона на с. Гара Елин Пелин, съобщиха от информационната служба на правителството.

В анекса е записано, че изпълняваната инвестиция не може да бъде по-малко от 40,3 млн. евро. Включена е и нова възможност за реализиране на капиталовложението чрез привличане на нови инвеститори в изграждането на индустриалния парк, който е на площ от 770 декара.

Предложените промени са по искане на инвеститора и са свързани с настъпилите сериозни промени в икономическата обстановка, което води до забавяне в изпълнението, се посочва в съобщението.

През декември 2008 г. Министерският съвет реши проектът да бъде подкрепен с 5,129 млн. лв. Средствата са за изграждане на необходимата техническа инфраструктура.

Проектът на инвеститора включва създаването на комплекс от складово-логистични сгради, зони за лека индустрия и „чисти“ производства край с. Нови хан и гара Елин Пелин.

Предвижда се в индустриалния парк да бъдат открити около 2000 работни места.

През 2007 г. проектът получи сертификат за инвеститор първи клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:39 | 12.09.22 г.
fallback