fallback

Военните купуват 34 жилища във Враца

Това е второто подобно решение през последния месец, като правителството вече възложи на министъра на отбраната да купи 47 апартамента в Сливен и в Карлово

12:10 | 30.04.09 г.

Правителството възложи на министъра на отбраната да сключи договори за покупка в полза на държавата и за нуждите на Министерството на отбраната (МО) на 34 жилища във Враца, съобщи правителствената информационна служба.

В апартаментите ще бъдат настанени военнослужещи от гарнизона, които живеят на свободен наем.

Средствата, необходими за купуване на жилищата, се осигуряват от предвидените допълнителни кредити по бюджета на МО в размер на 45 млн. лв. за попълване на ведомствения жилищен фонд.

Това е второто подобно решение през последния месец, след като на 16 април правителството възложи на министъра да купи 47 апартамента в Сливен и в Карлово.

През февруари министерството обяви намерението си да купи жилища в 19 града за нуждите на военнослужещите. В интернет страницата на ведомството бяха публикувани и критериите, на които трябва да отговарят предлаганите от фирмите апартаменти. Комисия, назначена от министъра на отбраната, е разгледала и оценила постъпилите оферти.

По-рано този месец министър Николай Цонев съобщи, че министерството на отбраната планира да изгради жилищен комплекс с около 1720 апартамента във Варна.

Правителството разреши също да бъдат продадени на търг два имота - частна държавна собственост, които се управляват от МО. Единият е в Сливен и представлява терен от 142 дка, застроен с осем сгради, а другият е във Варна - 10 дка с две незавършени сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:07 | 24.08.22 г.
fallback