fallback

При покупка на имот испански брокери предлагат бонус безплатен развод

По този начин брокерите се надяват да привлекат женените двойки, които отлагат завеждането на бракоразводно дело, защото не могат да си позволят ново жилище в настоящите икономически условия

16:17 | 29.04.09 г.

Последната оферта на компания за недвижими имоти в югозападната испанска провинция Уелва обещава безплатни бракоразводни услуги на всяка двойка, която реши да купи едно от техните тристайни жилища за 68 хил. евро. 

По този начин от компанията Geimsa се надяват да привлекат женените двойки, които отлагат завеждането на дело за развод, защото не могат да си позволят ново жилище в настоящите икономически условия. „Разводът е много скъп и затова ние предлагаме на новите си клиенти услугите на нашите адвокати при уреждане на делата“, казва Ванеса Контиосо от Geimsa, цитирана от Telegraph. 

Инициативата е предшествана от предложение на същата компания за продажба на чисто нов апартамент за 100 хил. евро в пакет, покриващ всички сватбени разходи за двойките, които смятат да минат под венчило. От офертата вече са се възползвали десетки двойки.

Отделно около 30 брокери от цяла Испания предлагат отстъпки от цената на жилището от до 40% на купувачи, които преживяват развод или раздяла. Офертата включва също така и една година гратисен период за плащанията по ипотека.

Други пък се опитват да пласират имотите си, предлагайки лотарийни билети или чрез сделки от типа „купи едно, вземи две“.

Броят на празните жилища в страната, които чакат да бъдат продадени, се оценява на един милион, като последни данни сочат, че общият брой на продажбите на жилища в Испания се е понижил с 40 на сто за година.

Според официалните данни цените на жилищата са отчели спад от средно 6,8 на сто за първото тримесечие на 2009 г. спрямо година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:47 | 09.09.22 г.
fallback