fallback

Консултантска компания за имоти призова мениджърите да намалят заплатите си

Компанията е въвела редица „болезнени и трудни, но необходими“ мерки за намаляване на разходите си

13:25 | 29.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Една от най-големите компании за имоти в света DTZ обяви редица „болезнени и трудни, но необходими“ мерки за намаляване на разходите си.

Мерките включват съкращения на персонала във Великобритания и намаляване на възнаграждението на директорите, както и замразяване на пенсионните им вноски, пише PropertyWeek.

Компанията, чиито акции се търгуват на Лондонската борса, съобщи, че е започнала консултации за намаляване на броя на персонала си със 130 работни места.

Наред с това тя е помолила своите директори и асоциирани директори да обмислят доброволно временно намаление на заплащането, за да помогнат за ограничаване на броя на съкращенията.

„За тези, които вземат участие в тази програма, целим намаление от минимум 10% за (заплатите на) директорите и минимум 5% за асоциираните директори за период от 12 месеца“, казват от компанията.

От DTZ добавят, че ръководството се е вслушало в призивите на служителите, които са помолили да бъдат обмислени алтернативни решения на съкращенията.

„Осъзнаваме, че това е голяма саможертва от страна на служителите и твърдо вярваме, че не можем да молим за тази саможертва, ако не сме готови да я направим и самите ние.“

Висшето ръководство на компанията вече се е съгласило доброволно да намали заплащането на своите членове, като новият изпълнителен директор Пол Идзик е въвел намаление в своята заплата от 400 хил. паунда годишно, което е „значително над минималното“ предложено на директорите и асоциираните директори.

„Никой не би избрал да прави тези намаления при нормални условия, но ние трябва да правим това, което е в дългосрочен интерес на нашите клиенти, служители и акционери и което ще ни помогне да задържим бизнеса през този извънредно труден период“, казва Джон Форестър, директор за Великобритания и Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
fallback