fallback

„Билла“ строи спортна зала в Бургас срещу терен за магазин

Спортно-тренировъчният комплекс ще е на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м

10:15 | 29.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Нов спортен комплекс започна да се строи в Бургас, в ж. к. „Меден Рудник“, съобщиха от местната администрация. Това е първата спортна зала, която ще бъде построена в Бургас през последните 25 години.

Срокът за завършване на обекта е 210 календарни дни.

Проектът се реализира чрез публично-частно партньорство между „Билла“ и Община Бургас. Срещу отстъпено право на строеж на супермаркет, търговската верига се ангажира да построи и предостави на Община Бургас спортно-тренировъчен комплекс на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м и паркинг, обслужващ целия комплекс.

Според проекта спортният комплекс ще представлява една многофункционална зала, комбинирана за различни видове спортни дисциплини - волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, минифутбол и др. Капацитетът на седящите места в нея ще бъдат 150.

Под нея ще има още две зали за степ аеробика, фитнес и тренировки на спортистите, които при необходимост ще се обединяват в една по-голяма зала. Всички зали ще бъдат осигурени със санитарни възли и съблекални.

По проект общата площ на „Билла“ ще е 1845 кв. м, от която 1200 кв. м е чистата търговска площ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
fallback