fallback

Британският фонд Lewis Charles развали договор с наша компания за имоти

BuySell не е „изпълнила своята част от задълженията от споразумение“, подписано по-рано между двете компании, казват от фонда

11:22 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд за имоти в България Lewis Charles Sofia Property Fund Limited съобщи, че е развалил договор с българската компания BuySell Real Estate Agent Limited, която не е „изпълнила своята част от задълженията от споразумение“, подписано по-рано между двете компании.

BuySell имаше краен срок до 17 април да изпълни задълженията си. От Lewis Charles казват, че вследствие на неизпълнението „всички споразумения за опции (които фондът имаше), както и предварителни договори за продажба с BuySell“ сега са отменени.

В края на 2005 г. фондът упражни опция за закупуването от BuySell на няколко терена в столични квартали като Симеоново и Драгалевци, на които BuySell трябваше да изгради жилища, магазини и офиси.

Investor.bg не успя да установи връзка с BuySell, както и с Lewis Charles за коментар.

По информация на BuySell компанията има жилищен проект в кв. Симеоново, който предвижда изграждането на 24 апартамента и три мезонета. В Драгалевци тя бе съобщила, че планира да построи комплекс от 13 къщи, а в Кръстова вада – комплекс с 64 апартамента, мезонети, магазини и частно училище.

Lewis Charles е инвеститор в редица жилищни и ваканционни проекти в София и в страната, включително в Пловдив и Говедарци, како притежава и терени в Долна баня, Банско и Добринище.

Някои от проектите фондът изгражда в партньорство с българската строително-инвестиционна компания Winslow.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:22 | 08.09.22 г.
fallback