fallback

Представят наръчник за купувачи на жилища на форум за имоти в София

Наръчникът е своеобразен ориентир на качеството на пазара на жилищни имоти у нас

12:05 | 21.04.09 г.

Организаторите на Втората антикризисна конференция BalREAct ще представят в рамките на форума наръчник за купувачи на жилищни имоти, съобщи на пресконференция Венета Кръстева, съорганизатор на проявата. 

Наръчникът е своеобразен ориентир на качеството на пазара на жилищни имоти, обясни Пламен Мирянов, председател на управителния съвет на Артекс инженеринг. Апартамент или къща, построени през 2008 - 2009 г., не могат да се сравняват с нищо, произведено през последните десетилетия, смята експертът. Цените на качествените продукти по думите на Мирянов няма как да бъдат намалени, защото подобни жилища са обвързани със съответните гаранции за качество от фирмите изпълнители.

Конференцията ще бъде съпътствана от изложението за имоти BalPex в Интер експо център в София, на което на площ от 1500 кв. метра ще бъдат представени над 150 проекта, които се реализират в страната.

Форумът и изложението ще се състоят от 24 до 26 април.

На конференцията ще бъдат обсъдени пречките пред привличането на чуждестранни инвеститори в сектора на имотите и възможностите за бърза и адекватна намеса на държавата при прилагането на ресорни закони и правила за определяне на търговските отношения между субектите в процеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:39 | 04.09.22 г.
fallback