fallback

Собственик на молове в САЩ потърси защита от фалит

Всички текущи операции и дейности на търговските центрове на компанията и на други нейни имоти ще продължават, както обикновено, обясняват от базираната в Чикаго фирма

13:39 | 16.04.09 г.

Компанията General Growth Properties Inc., собственик на молове в САЩ, потърси защита от фалит, предава MarketWatch. Наред с това около 158 от нейните 200 регионални търговски центъра също са подали молба за протекция от фалит.

През февруари компанията отчете 1,18 млрд. долара просрочени заеми и още 4,1 млрд. долара дълг, който може да се разрасне.

Всички текущи операции и дейности на търговските центрове на компанията и на други нейни имоти ще продължават, както обикновено, обясняват от базираната в Чикаго фирма.

Компанията възнамерява да предприеме план за реорганизация, който позволява отсрочване на ипотеките и намалява корпоративния дълг и цялостната задлъжнялост.

„Нашият основен бизнес остава непокътнат и се представя добре със стабилни парични потоци. Вярваме, че глава 11 (разпоредба, която урежда фалита чрез реорганизация на дейността в САЩ – бел. ред) е най-добрият процес за преструктуриране на дължимите ипотечни заеми, намаляване на корпоративния дълг и установяване на стабилна дългосрочна капиталова структура на компания“, казва изпълнителният директор Адам Метц.

Портфолиото на компанията включва около 200 млн. кв. фута търговски площи (близо 19 млн. кв. м).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
fallback