fallback

Отчитат повишен интерес към имоти в Турция от страна на руски купувачи

Руските купувачи се интересуват главно от ваканционни региони като Анталия

11:48 | 14.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Имотите в Турция се радват на голям интерес от страна на руските купувачи въпреки финансовата криза, пише турското издание Zaman, цитирайки брокери на имоти.

„В сравнение с много други държави интересът от страна на руския пазар расте“, казват от компанията за имоти Atlas Gayrimenkul. Цените тук са почти същите като на други пазари, а руснаците се насочват към инвестиции в печеливши райони. Също така те искат да избягат от психозата на кризата. Затова ние строим по-малки къщи, за да можем да посрещнем колкото е възможно повече търсене, добавят от компанията.

Според изданието руските купувачи се интересуват главно от инвестиции във ваканционни региони като Анталия, която е и едно от любимите им места за почивка.

По думите на Зафер Курт от Okey Gayrimenkul компанията се е насочила към руските купувачи, след като интересът на тези от европейските страни значително се е понижил.

Изданието посочва, че на проведено наскоро международно изложение за имоти в Москва, където са били представени и проекти от България, Испания, Гърция, Египет и други, интересът към Турция е бил изключително голям.

По данни на портала Prian.ru от март България продължава да бъде най-популярната дестинация сред руските купувачи на имоти в чужбина. България е следвана от САЩ, Испания и Германия.

Изследване на агенцията за недвижими имоти DOKI от януари също показва, че България и Чехия са най-популярните страни за руснаци, инвестиращи в имоти в чужбина .

Други данни сочат, че интересът към България сред руските купувачи в последно време отслабва за сметка на пазари като Испания и Черна гора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 10.09.22 г.
fallback