fallback

Японски строителни предприемачи купиха сградата на Nissan в Токио

Пазарът на имоти в Япония започва постепенно да увеличава обема на транзакциите

17:30 | 13.04.09 г.

Най-големият строителен предприемач в Япония - Mitsui Fudosan, съобщи, че е купил офис сградата на автомобилостроителя Nissan Motor в центъра на Токио съвместно със строителната компания Kajima Co.

Сделката е била финализирана през март, съобщава говорител на Mitsui Fudosan, цитиран от Ройтерс, който обаче е отказал да предостави подробности като цената на сделката.

Пазарът на имоти в Япония започва постепенно да увеличава обема на транзакциите, въпреки че е засегнат от затегнатите условия за кредитиране и падащите цени на земята.

16-етажната сграда е построена върху терен с площ 5157 кв. м в източната част на Гинза, престижна търговска зона в японската столица.

Цената на един квадратен метър от парцел на главната улица в Гинза към януари възлиза на 38,2 млн. йени (380 700 долара), което е спад от 2% на годишна база, сочат официални данни на правителството.

През 2004 г. Nissan заяви, че ще премести централата си обратно в Йокохама, където компанията е създадена, за да бъде близо до производството си и да се възползва от стимули, които предлагат местните власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:46 | 12.09.22 г.
fallback