fallback

Броят на отнетите имоти в Сингапур с ръст от 18% за първото тримесечие

Анализатори смятат, че тази цифра е само върхът на айсберга и прогнозират, че ръстът ще продължи през следващите две години

15:05 | 11.04.09 г.

Влошавашите се икономически условия и съкращенията на работни места оказват негативно влияние върху пазара на имоти в Сингапур, като се наблюдава ръст на отнетите заради неизплащане на ипотеки имоти, сочат данни на консултантската компания Colliers International.

Броят на отнетите имоти в Сингапур, които се предлагат за продажба от банки и други финансови институции, се повишава с 18% през първото тримесечие на 2009 г. спрямо последното на 2008 г. От компанията предупреждават, че тази цифра е само върхът на айсберга и че се очаква ръстът да продължи през следващите две години.

„Можем да очакваме да видим значително повече отнети имоти, които излизат на пазара, по-късно тази година или през 2010 г. Това се дължи на принципното общо закъснение от около 6 месеца или повече от момента, в който клиентът наруши ипотеката си и банката отнеме имота, докато го обяви за продажба на търг”, обясняват от компанията, цитирани от ProperyWire.

По-голямата част от отнетите имоти са в жилищния сегмент, като 77% са от тази категория. Над половината от тях са апартаменти. Основната част са в по-долния сегмент на пазара, което анализаторите определят като положителен признак, тъй като означава, че по-горната част остава по-устойчива на финансовата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 04.09.22 г.
fallback