fallback

Село в кърджалийско става селище за сезонен туризъм

Одобреното за целта село е Боровица, а инвеститор в проекта е кърджалийската фирма Литва Инвестмънт ООД

17:40 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Селище за сезонен туризъм ще бъде създадено край Кърджали, съобщиха от пресцентъра на регионалната екоинспекция в Хасково. Одобреното за целта село е Боровица.

Инвеститор в проекта е кърджалийската фирма Литва Инвестмънт ООД, уточниха от екоинспекцията за Investor.bg.

От началото на годината до момента експертите от регионалната екоинспекция в Хасково са разгледали 171 предложения за инвестиции. На 35 от тях е извършена преценка за необходимостта от оценка на въздействието им върху околната среда. За всички е решено, че бъдещата им реализация няма да окаже отрицателно въздействие върху компонентите на околната среда.

Освен одобреното предложение за създаване на селище за сезонен туризъм, сред инвестиционните намерения, отнасящи се до Хасковска и Кърджалийска области, попадат изграждането на завод за производство на зеленчукови и плодови пюрета в землището на Симеоновград, отглеждане на различни видове сладководна риба в микроязовири и по-големите язовири, намиращи се на територията на посочените области.

Все по-често в РИОСВ – Хасково постъпват уведомления за изграждане на къщи за гости или малки селища за отдих и туризъм, съобщават от регионалната екоинспекция. За първите три месеца на 2009 г. експертите от РИОСВ – Хасково са издали 136 становища относно проекти или инвестиционни намерения, за реализацията на които не е необходимо да се оценя въздействието им върху околната среда. Сред тези проекти попадат такива за изграждане на жилищни сгради за собствени нужди, реконструкция и ремонт на съществуващи жилищни сгради, както и за подобряване на пътната инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:33 | 05.09.22 г.
fallback