fallback

Киното продава имоти - „Мамма Миа!“ насочва много британци към Гърция

Филмът, заснет на гръцкия остров Скопелос, доведе до ръст от 120% на потенциалните британски купувачи на имоти в Гърция

11:51 | 09.04.09 г.

Филмът „Мамма Миа!“ доведе до ръст от 120% на потенциалните британски купувачи на имоти в Гърция, сочат данни на сайта с оферти за сделки с имоти PropertyIndex.com.

Филмът, заснет на гръцкия остров Скопелос, привлече най-много общи приходи от продажба на билети във Великобритания за всички времена и запали желание сред британците да се сдобият с ваканционен дом на идиличните гръцки острови, посочват от сайта.

Интересът към гръцките острови остава постоянно висок, като през март са разгледани 24 852 имота онлайн, спрямо едва 9812 година по-рано.

„Британските купувачи определено са пленени от идиличното представяне на живота на гръцките острови във филма и са решени да намерят свое собствено уединение на такъв остров“, казва Лий Брамзел, главен изпълнителен директор на портала, цитиран от Aboutproperty.co.uk.

„Гърция има фантастичен климат с мека зима и 3 хил. часа слънце на година, което означава дълъг сезон за отдаване под наем от април до октомври. Цената на живот е ниска и цените на имотите са достъпни, като жилища с две спални в региона струват средно около 165 хил. паунда“.

От нискотарифната авиокомпания easyJet наскоро отчетоха повишение от 13% на продажбите на полети до Атина от пускането на филма през лятото.

„Мамма Миа!“ е с участието на Мерил Стрийп и е привлякъл брутно над 600 млн. долара в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:48 | 08.09.22 г.
fallback