fallback

Жилищното строителство в Канада се повиши неочаквано през март

Причина за повишението е силната строителна активност в Онтарио и Квебек

16:34 | 08.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Началното жилищно строителство в Канада се повиши изненадващо през март, водено от силната строителна активност в Онтарио и Квебек. През март е започнал строежът на 155 хил. нови жилищни обекта, показват данните на Канадската ипотечна и жилищна корпорация (CMCH).

Началното жилищно строителство се е повишило с близо 14% спрямо предходния месец. Данните са коригирани по такъв начин, че да елиминират обичайните сезонни колебания и са изчислени на годишна база.

Анализаторите очакваха показателят да се понижи до 131 хил. жилищни обекта, след като стойността за предишния месец възлезе на 136 хил.

В доклад на канадската финансова група TD Economics се казва, че средната цена на жилищата в страната ще се понижи до 246 хил. щатски долара през 2009 г. Това е с 24% под рекордно високата стойност от 324 хил. щатски долара, достигната през 2007 г. по време на бума на жилищния пазар. Възстановяването на пазара ще бъде затруднено от свръхзастояването в отделни региони и слабата активност от страна на купувачите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 08.09.22 г.
fallback