fallback

Британците разчитат на имотите да им осигурят спокойни старини

В момента 1,7 млн. пенсионери се осланят на недвижимата си собственост за безметежни старини

18:08 | 07.04.09 г.

Над една четвърт от хората във Великобритания на възраст между 55 и 64 години разчитат на имоти, за да обезпечат живота си след пенсиониране, показва доклад, цитиран от PropertyWire. 

Освен това в момента вече 1,7 млн. пенсионери се осланят на недвижимата си собственост за безметежни старини, сочи проучването на компанията за ценови сравнения uSwitch.com.

Според компанията тези 26% от бъдещите пенсионери, които разчитат на имотите, може да се окажат в много уязвима позиция заради кризата на имотния пазар.

Проучването установява още, че всеки десети от хората между 55 и 64 години е на мнение, че не може да си позволи да се пенсионира, а тези над 65 години, които все още работят, също са убедени, че не могат да се пенсионират.

„Въпреки последните отчети за 0,9 на сто ръст в цените на имотите, това е само капка в океана в сравнение с общо 15,7% спад през последните 12 месеца“, казва Ан Робинсън от uSwitch.com.

„Със застаряването на британското население и липсата на увеличение в средствата за осигуровки, Великобритания е изправена пред реална криза при пенсионното осигуряване“, добавя тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
fallback