fallback

Разрешителните за строеж в Канада с месечен спад от 16%

Това е най-силният месечен спад от октомври миналата година, пазарните очаквания бяха за четири пъти по-слабо месечно понижение

16:36 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на издадените разрешителни за строеж в Канада се понижи рязко за четвърти пореден месец през февруари. Общият брой на издадените разрешителни за строеж е намалял с 15,9% спрямо предходния месец, съгласно данните на Канадския статистически институт.

Това е най-силният месечен спад на показателя изразен в проценти от октомври миналата година досега. Пазарните очаквания бяха за четири пъти по-слабо месечно понижение от 3,6 на сто. Строителните предприемачи са получили нови разрешителни на обща стойност от 3,7 млрд. щатски долара.

Главната причина за резкия спад на показателя се крие в малкия брой на разрешителните за стоеж на нежилищни сгради в Онтарио, в това число търговски, индустриални и държавни сгради. Тяхното понижение компенсира увеличението на издадените разрешителни за еднофамилни и многофамилни жилищни сгради в провинцията.

За сравнение през януари броят на новоиздадените разрешителни е бил с 6% по-малко спрямо предходния месец.

След изнасянето на данните канадският долар продължава да отстъпва позиции на валутните пазари. Към 16:20 ч. българско време един щатски долар се равнява на 1,2281 канадски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 08.09.22 г.
fallback