fallback

Бургас готов с идейния проект за парк с куп атракциони и спортни съоръжения

Паркът ще представлява част от общия Приморски парк в Бургас, в който влизат Морската градина, Атанасовското езеро и предвиденият парк в местността Кьошето

14:57 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Шахът на открито е един от предвидените атракциони в парка. Снимка: Община Бургас

Вече е готов идейният проект за изграждане на крайбрежен парк в кв. Сарафово в Бургас, съобщиха от местната администрация. Снощи проектът бе обсъден с жителите от бургаския квартал.

Проектът е разделен условно на три зони - зелена зона; зона за обществено обслужване, която включва ресторант, сладкарница, спортен център с боулинг, билярд, сауна, водолечение, калолечение и др.; зона за отдих - спортни площадки (волейболно и баскетболно игрище, тенискорт, футбол, мини голф, плувни басейни, водни пързалки, фитнес на открито), велоалеи, разходка с пони, места за пикник, шах на открито и летен театър.

Теренът, който е определен за изграждане на крайбрежния парк в Сарафово е разположен в най-южната част на квартала, непосредствено над плажната ивица. Мястото е с дължина 1365 м, ширина 120 м и обща площ 144,20 дка. Надморската височина на терена е от 5 до 35 м.

Паркът ще представлява част от общия Приморски парк в Бургас, в който влизат Морската градина, Атанасовското езеро и предвиденият парк в местността Кьошето. По този начин ще се обособи една обширна зона за отдих, разходки, спорт и развлечения подходяща за пешеходци и велосипедисти.

Относно това кога ще започне осъществяването на проекта от общината казват, че първо ще се вземe предвид мнението на гражданите във връзка с него. Подробности за бъдещия парк могат да се намерят на сайта на общинската администрация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 20.08.22 г.
fallback