fallback

Британски милионер призова инвеститорите да поемат част от вината за краха

Инвеститорите също имат вина за кризата, която е породена от „смесица от алчност в комбинация с липса на опит“, казва британският милионер Джерълд Ронсън

13:08 | 02.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британският милионер Джерълд Ронсън, изпълнителен директор на британската инвестиционна компания Heron International, е призовал инвеститорите да поемат своята чат от отговорността за кризата, породена от „смесица от алчност в комбинация с липса на опит“, сочи съобщение на компанията.

Всяка година компанията организира бизнес обяд в Лондон, който тази година е събрал 400 бизнес лидери. По време на него Ронсън е казал, че вината е била насочена изцяло върху банките, но кризата не е единствено тяхна отговорност.

Въпреки че той приема, че регулаторите, агенциите за кредитен рейтинг и счетоводителите, отговорни за надзора над банките, „просто не са си свършили работата“ той казва:

„Трябва да погледнем също и инвеститорите; инвеститорите, които търсеха двуцифрена доходност, без да се запитат как я постигат. Смесица от алчност, в комбинация с липса на опит, е причината за нашите проблеми. Парите започнаха да се правят прекалено лесно вместо в резултат на упорита работа“.

„Същото се отнася се отнася и за имотите. Така и не можах да разбера как хората можеха да купуват имот, без никога да са го видели“, продължава той. „Аз посещавам всичките мои (имоти) редовно, докато някои инвеститори така и не си правят труда. Ако притежавате актив, чиято стойност искате да увеличите, трябва да го отглеждате, да го управлявате, да мислите за него, а не само да чакате тримесечният наем да дойде, защото има опасност той да не дойде“, казва Ронсън.

Резултатът от тази хронична липса на опит и експертиза е епидемия от несъстоятелност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:33 | 12.09.22 г.
fallback