fallback

Британска група за имоти чака дъното на пазара за инвестиции от $1,4 млрд.

От компанията смятат, че наемният пазар ще продължи да се понижава през 2009 и 2010 г.

17:24 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британската компания, специализирана в изграждането на офиси, Development Securities смята да привлече до 1 млрд. паунда (1,4 млрд. долара) от външни инвеститори, за да проучи инвестиционните възможности на пазара на имоти в Лондон, когато той достигне дъното на цикъла.

Компанията е в преговори с редица инвеститори, сред които държавни фондове от Близкия изток и Европа, както и американски опортюнистични фондове, съобщава FT.

По думите на нейния изпълнителен директор Майкъл Маркс чуждестранните инвеститори проявяват значителен интерес към бъдещи проекти. Той добавя, че придобиванията на проектите може да бъдат правени преди началото на строителството, за да може компанията да се възползва от търсенето на наемния пазар, когато той започне да се възстановява.

Наред с това Development Securities е на ранен етап от създаването на смесено дружество с компания от Близкия изток, което ще развива и управлява имоти в района на Персийския залив.

Маркс казва, че набраните средства ще бъдат използвани, когато пазарът доближи дъното, което обаче още не се е случило. Според него наемният пазар ще продължи да се понижава през 2009 и 2010 г. със задълбочаването на рецесията.

Бизнес моделът на компанията предвижда използването на институционални капитали за финансиране на проектите, в които тя обикновено запазва миноритарен дял и поема управлението на изграждането на проекта.

Вчера тя обяви загуба преди данъци от 65,6 млн. паунда за 2008 г. спрямо печалба от 200 хил. паунда за 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
fallback