fallback

Сорос прогнозира 30% спад на цените на бизнес имотите в САЩ

Според инвеститора президентът Обама е действал твърде бавно с банковата реформа, трябвало е да реагира веднага след встъпването си в длъжност

10:06 | 27.03.09 г.

Цените на бизнес имотите в САЩ вероятно ще паднат с най-малко 30%, с което ще засилят натиска върху банките, смята милиардерът Джордж Сорос. 

„Цените на бизнес имотите още не са паднали. Това е неизбежно, писано е, всеки го знае, вече има отделни сделки, които го показват, така че знаем, че ще паднат поне с 30%“, е казал Сорос пред форум във Вашингтон в четвъртък, цитиран от Bloomberg.

Според доклад на RREFF, инвестиционното подразделение за имоти на Deutsche Bank AG, публикуван преди два дни, цените на бизнес имотите в Щатите са паднали с 30% спрямо пика си от 2007 г. заради липсата на евтино финансиране и намаленото ниво на заетост.

78-годишният Сорос смята, че рискът от бъдещи понижения на цените на имотите е причина администрацията на президента Барак Обама да реагира бързо, за да рекапитализира банките. Според Сорос Обама е действал твърде бавно с банковата реформа и е трябвало да реагира веднага след встъпването си в длъжност.

„В онзи момент на ентусиазъм той щеше да получи парите и можеше да сме рекапитализирали банките по правилния начин, който би бил да теглим черта над съществуващите натрупани лоши активи и да създадем нови банки над старите“, е казал Сорос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 08.09.22 г.
fallback