fallback

Отпуснатите ипотечни кредити във Великобритания с ръст за трети месец

През февруари финансовите институции са одобрили общо 28 179 жилищни заема

16:06 | 24.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на одобрените ипотечни кредити във Великобритания се повиши с 16% в рамките на февруари, показаха данните на Британската асоциация на банкерите (BBA). Това е третото последователно месечно повишение на показателя.

Новините подхраниха надеждата на инвеститорите, че жилищният сектор в страната може би е започнал да се възстановява, благодарение на мерките, предприети от правителството за насърчаване на икономиката.

През февруари финансовите институции са одобрили общо 28 179 жилищни заема, спрямо 24 278 през януари. Въпреки това, показателят е с близо 33 процента под нивото си отпреди 12 месеца, като активността в сектора продължава да бъде на рекордно ниски нива.

Стойността на отпуснатите ипотечни заеми се е повишила от 3,4 млрд. паунда през януари до 3,9 млрд. за февруари. Февруарската стойност надвишава значително и шестмесечната средна стойност на показателя от 3,3 млрд. паунда. Повечето от новите ипотечни кредити са отпуснати от големите банки в страната.

Данните на асоциацията показаха също, че домакинствата за втори пореден месец намаляват спестяванията си в банките заради рекордно ниските лихвени нива в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
fallback