fallback

И британската RICS замразява заплати, започва съкращения

Сред другите мерки, които от RICS обмислят, са повишаване на ефективността чрез по-добро оползотворяване на средствата за онлайн комуникация

13:42 | 24.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британската Кралска институция на лицензираните оценители на имоти (RICS) е замразила заплатите на всички служители в организацията за следващата финансова година и е предложила да бъдат съкратени 18 позиции.

От RICS казват, че като всеки бизнес организацията не е имунизирана срещу ефекта от „настоящите икономически предизвикателства“ и е взела това решение, след като е наблюдавала „разпространението на ефекта върху пазара“.

„Секторът на имотите и строителството е един от най-засегнатите от всеобщата криза в икономическото доверие и много от лицензираните оценители и компаниите, в които те работят, е трябвало да се изправят пред затруднената ситуация, като същевременно се опитват да се подготвят за подобрение на пазара“, казва Шон Томпкинс, оперативният директор на RICS. „Днес съобщаваме на всички служители, че и RICS трябва да се подготви за някои краткосрочни трудности, като в същото време обръщаме внимание на необходимостта, че трябва да сме подготвени за подобряване на пазарните условия.“

По думите му приходите на RICS се генерират главно от подновяване на таксите за членство в организацията. „Докато този вид приходи е все още сравнително стабилен, някои търговски дейности като продажбите на книги, реклама, спонсорство и организиране на събития са отчели спад“, добавя той.

Приходите от дивиденти и други инвестиционни дейности също са се понижили. Въпреки че броят на членовете на RICS, главно извън Великобритания, продължава да се повишава, този на стажантите е намалял, казва Томпкинс.

„RICS вече понижи оперативните си разходи с около 5% през изминалата година чрез по-ефективно подреждане на приоритетите на дейностите“, коментира Джим Картър, председател на борда на RICS. „Решението за съкращенията на беше лесно, но като всеки друг бизнес RICS трябва да се реорганизира, за да може да се вмести в своите финансови бюджети и да продължи стратегията си да бъде водещата професионална организация, която промотира и гарантира стандартите на пазара на земя, имоти и строителство.“

Сред другите мерки, които от RICS обмислят, са повишаване на ефективността чрез по-добро оползотворяване на средствата за онлайн комуникация и намаляване на разходите от срещите лице в лице. Също така RICS ще ограничи наемането на нови служители през идната финансова година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:45 | 24.08.22 г.
fallback