fallback

Най-скъпата улица в Лондон остава встрани от кредитната криза

Средната цена на къща на Честър Скуеър е 6,2 млн. паунда

08:04 | 19.03.09 г.

Има една улица в Лондон, която кредитната криза сякаш подмина - средната цена на имот на Честър Скуеър в квартал Белгрейвия е 6,2 млн. паунда, сочи проучване, цитирано от BBC.

С изящните си градини и жители като бившия премиер Маргарет Тачър, това е най-скъпата улица в Англия и Уелс.

Наскоро един имот тук се продаде за 20 млн. паунда, според сайта за имоти Mouseprice.com.

Лондон доминира в лигата на скъпите имоти, въпреки че средните цени са паднали, сочат данни на сайта.

Според тях средната цена за жилище на най-скъпата лондонска улици в началото на 2009 г. е паднала спрямо година по-рано от 6,803 млн. паунда до 6,296 млн.

„Кризоустойчиви“

В момента на пазара се предлага имот на Честър Скуеър за 13 млн. паунда, срещу които купувачът ще получи пет спални, четири бани, тераса на покрива и фитнес зала.

„И най-желаните улици отчитат спад на цените на имотите. Въпреки това тази година улица номер едно регистрира някои продажби, които не се подчиняват на кризата“, казва Ципора Морисън-Бейкър от Mouseprice.

По думите й достъпността на британските имоти за чуждестранните купувачи се е подобрила заради поевтиняващия паунд, но имотите от високия сегмент като цяло не са имунизирани срещу спада на пазара.

Следващите пет най-скъпи улици се намират в съседство до голф игрищата в Хемпстед и Хайгейт в северен Лондон, като във всички тях средната цена на жилищата е над 4,5 млн. паунда.

Данните се базират на цени от официалната статистика за реализирани сделки и са коригирани след консултация с независими оценители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
fallback