fallback

Положителен български отзив от изложението за имоти в Кан

България продължава да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори, посочват от Прайм Пропърти БГ

12:22 | 18.03.09 г.

Българското участие на Mipim. Снимка: Прайм Пропърти БГ

България продължава да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори. Това стана ясно на изложението за имоти Mipim в Кан, посочват от „Прайм Пропърти БГ” АДСИЦ - една от шестте компании, които участваха с общ щанд на изложението.

Интерес към бизнес проектите на дружеството - „Бизнес Парк Пловдив” и „Прайм Бизнес Център”, са проявили инвеститори от Русия, Гърция, Белгия, Италия и САЩ. Паралелно с това крайни клиенти, предимно от Русия и Гърция, са показали лични инвестиционни намерения към българското Черноморие.

Според дружеството част от причините, които поддържат интереса на инвеститорите към нашата страна, са: все още високият потенциал на пазара на имоти и по-ниските цени в сравнение с другите европейски страни; по-малкият процент модерни офис и търговски площи на глава от населението; подходящите икономически условия и членството на страната в ЕС.

Няколко основни тенденции на пазара на недвижими имоти бяха очертани по време на изложението, споделят от компанията. На първо място експертите отчитат, че високите нива на възвръщаемост и бързите печалби от последните няколко години трудно ще могат да се постигнат в близко бъдеще, но от друга страна, кризата ще изиграе оздравителна роля за пазара на недвижими имоти, като ще позволи да се наложат сериозните и професионални фирми с по-качествени проекти.

По отношение на българския пазар, от дружеството смятат, че ще се появят нови възможности за развитие, тъй като някои от фирмите, които доскоро са имали планове за изграждане на обекти в България, се оттеглят. От друга страна, положителното влияние на кризата е възможността да се договарят по-добри условия с изпълнителите на проектите, поради ограничаването на мащабите на строителство.

Тази година изложението във Франция привлече по-малко участници и протече без прекомерната показност от последните си издания, коментира британският Telegraph.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 04.09.22 г.
fallback