fallback

Кметът на Лондон предлага безплатни офиси на чужди компании

Целта е да се привлекат чужди фирми към британската столица, чийто статут на световен финансов център е застрашен

15:46 | 13.03.09 г.

Кметът на Лондон Борис Джонсън разкри плановете си за привличане на чуждестранни компании към британската столица, като им предложи офис площи, за които няма да плащат наем една година, съобщи Telegraph.

Говорейки по време на изложението Mipim в Кан Джонсън е казал, че компаниите, които се преместят в Лондон, ще получат също консултантска подкрепа при създаването на бизнес възможности и връзки.

Планът, наречен London Now (Лондон сега), идва в момент, в който икономическото забавяне застрашава статута на града като един от основните финансови центрове в света. Търсенето на нови бизнес площи в британската столица е ниско, а капиталовите стойности във Великобритания са загубили около 40% от пика си през 2007 г.

„Посланието ми към чуждестранния бизнес е силно и ясно. Ще получите не само най-топъл прием, но и ще направим всичко възможно, за да ви дадем летящ старт. Лондон предлага великолепни възможности за чуждите компании с отличен достъп до западните пазари, квалифицирана работна ръка и една от най-разнообразните социални и развлекателни сцени в света“, казва Джонсън.

По думите му резките понижения на британския паунд и на цените на бизнес имотите означават, че Лондон вече е по-евтино и по-привлекателно място за бизнеса.

Съгласна новата схема на компаниите ще се предлага безплатен наем на офис за 12 месеца чрез партньорство с Think London, официалната агенция за преки чуждестранни инвестиции на града и групата от бизнес центрове Avanta. Компанията се надява да се възползва от начинанието, като успее да задържи чуждестранните фирми в центровете си след изтичането на годината с безплатния наем.

Усилията на Think London да привлече чужди инвестиции ще бъдат подкрепени от назначаването на трима нови мениджъри от света на маркетинга, сред които и Марк Дейвис, бивш маркетинг директор на Thomson Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:16 | 11.09.22 г.
fallback