fallback

В Истанбул ще има седемзвезден хотел

Edition Hotel Istanbul ще 80 апартамента и ще струва 100 млн. евро

15:51 | 12.03.09 г.

Първият от серията хотели Edition ще бъде отворен в Истанбул, след като договор за това са сключили Palmali Holding и хотелската верига Marriott Hotels. 

Edition Hotel Istanbul ще има седем звезди и ще струва 100 млн. евро.

Palmali е сред петте най-големи корабособственици в света и планира да построи хотела на мястото на бившата сграда на HSBC, която компанията е купила на търг в края на 2007 г. за 93 млн. турски лири (около 42 млн. евро), пише местният вестник Hürriyet. Плановете са хотелът да отвори на 15 декември 2009 г. след реновация на интериора и екстериора.

„Ще отворим седемзвезден хотел с 80 апартамента. Ще има най-добрите марки ресторанти и спа център“, обяснява Мубариз Мансимов, президент на Palmali.

Компанията планира да инвестира 400 млн. долара в други хотели в летния курорт Бодрум и в столицата на Азербайджан Баку, и двата от серията Edition.

В света има само три седемзвездни хотели – дубайският Burj Al Arab, Grace International в Банкок и Town House Galleria в Милано. Още няколко са в процес на изграждане във Фиджи, Китай, Иран, Пакистан, Индия и Филипините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:28 | 10.09.22 г.
fallback