fallback

„Фонд лешояд“ ще търси имоти в затруднение в Югоизточна Европа

Фондът на Balkimo Property Partners ще търси възможности на пазара на имоти, които са в процес на отнемане или собствениците им изпитват затруднения

13:43 | 10.03.09 г.

Няколко мениджъри на инвестиционната компания Balkimo Property Partners ще присъстват на изложението за имоти MIPIM 2009, което започна днес в Кан, за да представят първия си т. нар. „фонд лешояд“ (vulture fund), насочен към имоти в Югоизточна Европа, съобщи Europe RE. Фондовете от този тип обикновено търсят проекти или компании, изпаднали в затруднено финансово положение.

„Ще присъстваме на MIPIM, за да представим първия си фонд, който ще предлага на инвеститорите достъп до пазара на имоти, които са в процес на отнемане или собствениците им изпитват затруднения, в тази част на света“, казва Марин ле Кор, управляващ директор на фонда.

„Внезапното негативно развитие на местния пазар на имоти създава уникална възможност. Предлагат се съществуващи имоти със значително отстъпка спрямо историческата им стойност, което предполага значителен потенциал за движение нагоре”, допълва Саймън Пигот, финансов директор на фонда.

Фондът се организира от Balkimo, която развива дейност в Албания и е създадена от Марин ле Кор, бивш вицепрезидент Капиталови пазари в Merrill Lynch в Женева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:20 | 10.09.22 г.
fallback