fallback

Предвиждат „безпрецедентни“ възможности за инвестиции в офиси на Острова

Наемните нива в Лондон може да се понижат с 50% през следващите две години, смятат консултанти

11:41 | 06.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Великобритания е изправена пред изключително предизвикателни икономически условия, но на офис пазара в страната се зараждат „безпрецедентни“ възможности за инвестиции, сочи доклад на консултантската компания King Sturge.

Компанията сочи редица положителни фактори на пазара на офис площи, включително и на този в регионалните центрове на страната. Наемните понижения там се очаква да бъдат много по-малки, като тези градове продължават да отчитат по-слаба волатилност в наемния цикъл в сравнение с Лондон и югоизточните региони.

В столицата King Sturge предвижда спад от 50% в наемните нива през следващите две години, като Ситито и Уест Енд вероятно ще бъдат първите, които ще излязат от фазата на спад догодина. Наред с това, предвид пониженията в цените на офис имотите от 35% от 2007 г. насам, промяната в доходността, по-ниските лихви и отслабналата валута, моментът сега е подходящ за инвестиционни решения, най-вече в Лондон, смятат от компанията.

„За наемателите във Великобритания тази година предлага най-богат избор от възможност и най-привлекателни условия от много години“, казва Джеръми Ричардс, директор в King Sturge. „Наемите са по-ниски в сравнение с миналата година и в някои случаи е възможно да се договорят две до три години безплатен наем.“

„Корекцията ще се усети по-силно в централен Лондон в сравнение с регионалните центрове, тъй като той (Лондон) отчете по-голям ръст през изминалите три-четири години“, казва Марк Борн, директор на компанията за британската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:53 | 19.08.22 г.
fallback