fallback

Брокери виждат края на спада в цените на имотите в Дубай

Спадът в цените на имотите за някои проекти в Дубай достига до 50% в сравнение с техния връх миналата година

14:14 | 05.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на имотите в Дубай може би вече са достигнали дъното и започват да се движат в посока нагоре, смятат брокери, позовавайки се на увеличен брой сделки през февруари, който показва, че купувачите се завръщат на пазара, съобщава The National.

Цените са отбелязали значителен спад от края на годината, който за някои проекти достига до 50%. Цените на апартаментите на изкуствения остров Палм Джумейра са се понижили до 1000 дирхама на кв. фут (10 470 дирхама на кв. м, или 2850 долара на кв. м) от своя връх от 2 хил. дирхама през юли миналата година.

„Сделките ни се увеличиха с 16% през февруари 2009 г. в сравнение с януари 2009 г.“, казва Лиз О'Конър, директор Жилищни продажби и наеми в Better Homes.

По информация на компанията Sherwoods цените в проекта Dubai Marina също са се се понижили с около 50% и в момента са между 900 и 1100 дирхама на кв. фут, което брокери оценяват като „близо до дъното“, а купувачите са по-склонни към сделки на тези нива.

Изданието цитира неназована голяма брокерска компания, която е сключила само девет сделки през февруари в сравнение с до 130 сделки в периода на бума на пазара на имоти. Все пак това представлява увеличение спрямо януари, когато компанията е направила едва четири сделки.

По информация на AME Info от февруари цените на имотите в Дубай са отчели спад от 25% в сравнение със своя връх през септември 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
fallback