fallback

Очакват неизбежна консолидация при консултантските компании за бизнес имоти

Бъдещето на малките фирми с независима собственост вероятно ще бъде изключително затруднено, смята експерт

13:38 | 28.02.09 г.

Компаниите за услуги в сектора на недвижимите имоти по света са се разширили твърде бързо през изминалите години, като някои от тях са захранвали тази експанзия с краткосрочно дългово финансиране, което сега се оказва трудно да рефинансират, смята Патрик Къран, управляващ директор на BNP Paribas Real Estate Ireland. 

В средносрочен план се очаква да има натиск върху голяма част от консултантските компании в сектора на имотите и през следващите няколко години вероятно консолидацията ще продължава.

”Можем да очакваме само малка част от консултантските компании за бизнес имоти да оцелеят”, казва Къран, цитиран от PropertyEU.

„Малкото фирми, които оцелеят, според мен ще доминират на пазара на консултантски услуги. Бъдещето на малките фирми с независима собственост вероятно ще бъде изключително затруднено, защото глобализацията е единствената посока да продължат”, добавя той.

Големите международни корпорации ще държат да правят бизнес само с добре наложени и стабилно финансирани фирми с доказан опит и прозрачни практики, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:10 | 20.08.22 г.
fallback