fallback

Исландия ще привлича капитал чрез продажба на свои посолства по света

Общата цена, която Исландия се стреми да постигне от продажбата, е 25 млн. долара

18:29 | 27.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Исландското правителство, поразено от финансовия крах от кризата, се опитва да продаде резиденциите на посолствата си във Вашингтон, Ню Йорк, Лондон и Осло, за да привлече капитал, съобщава Wall Street Journal.

Общата цена, която Исландия се стреми да постигне от продажбата, е 25 млн. долара.

Във Вашингтон страната търси купувач за своето имение, построено през 1928 г., с цена от 5,65 млн. долара. Сградата с площ от 10 хил. фута (929 кв. м) е собственост на Исландия вече почти половин век, пише изданието. Резиденцията е с 10 спални, пет бани и плувен басейн.

Посолството на Исландия във Вашингтон ще бъде преместено в някоя по-малка резиденция, която не е в най-търсените квартали, както в момента, тъй като въпросните резиденции са „прекалено големи и прекалено скъпи”. Въпреки това имотът няма да бъде продаден, ако няма купувач, склонен да предложи „подходяща цена”.

Резиденцията в Лондон, която е с площ от 6 900 кв. м и има асансьор, е оценена на 10 млн. паунда. Цената на имота в Ню Йорк е 5,6 млн. долара.

Откакто е била обявена на пазара, интерес към резиденцията във Вашингтон са изразили както индивидуални купувачи, така и други държави, казват от Coldwell Banker, които са едни от брокерите, продаващи имота.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:07 | 09.09.22 г.
fallback