fallback

Фондът за имоти BPD търси алтернатива на офертата на милиардера Луис

Фондът преговаря с редица инвеститори за продажбата на част от активите си или на цялата компания

17:48 | 27.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Bulgarian Property Developments PLC съобщи, че е в процес на преговори с редица страни, които са изразили интерес или може да имат интерес да придобият някои активи на компанията.

Тази стратегия цели да намери алтернативна продажба като защита срещу офертата за враждебно изкупуване, отправена от страна на инвестиционната компания Windsorville Investments, управлявана от британския милиардер Джон Луис. Офертата предвижда придобиване на фонда на цена от 16 пенса на акция. Още в края на 2007 г. Windsorville бе направила опита да придобие фонда на цена от 64 пенса на акция.

В момента се извършва оценка на BPD, която от фонда смятат, че ще покаже, че офертата е “очевидно неадекватна”, “опортюнистична” и “нереалистична” и значително подценява компанията. Като аргумент от фонда посочват стабилните си кешови резерви, качественото портфолио и професионалния управленски екип и факта, че предложената цена е по-ниска от борсовата цена на книжата на фонда от периода непосредствено преди офертата.

От BPD смятат, че благодарение на тази стратегия неговите акционери ще могат да реализират по-голяма възвръщаемост от 16-те пенса на акция, предвидени в предложението на Луис. Наред с посочените преговори бордът на фонда проучва и различни възможности “за алтернативни оферти за компанията като цяло”.

Към момента Windsorville притежава над 35% от капитала на фонда.

По-рано този месец от BPD отхвърлиха офертата и призоваваха акционерите си “да не предприемат действия по отношение на своите дялове в BPD”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:21 | 13.09.22 г.
fallback